Presentació oficial de l’escultura d’una peixatera en el lloc emblemàtic on
antigament es venia el peix arribat de les barques.

Tossa de Mar ha inaugurat aquest dijous la reforma de l’espai de “Ses peixateries”. Es tracta de l’antiga llotja on les peixeteres venien el peix pescat pels pescadors de la vila. Durant l’acte s’ha descobert l’escultura realitzada per Ció Abell: una peixatera de bronze que ens remet al passat mariner de Tossa de Mar.

L’acte ha comptat amb la presència d’Anna Masdeu, gerent dels Grups d’Acció Locals Pesquers, David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme, Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa i Ció Abellí, autora de l’escultura.   Es tracta de la segona reforma que es realitza a “ses peixateries” després de la duta a terme l’any 1996. A banda de l’escultura, s’ha reforçat l’estructura i s’ha pintat i condicionat l’antic taulell on es venia el peix. Aquesta reforma és el  primer pas de tot un seguit d’accions.

Amb la renovació de “Ses peixateries” Tossa de Mar fa un pas més endavant en la seva estratègia turística i en l’obtenció del segell de “Vila Marinera” que atorga l’Agència Catalana de Turisme.

La reforma de” Ses peixateries” ha tingut un cost de 42.177 euros i ha estat finançada pel Fons Europeu Marítim de la Pesca, els Grups d’Acció Locals Pesquers i l’Ajuntament de Tossa de Mar. L’actuació del cantautor Sé ha posat punt i final a la inauguració de la reforma de l’espai de “Ses peixateries”.