Manifest per la Promoció de productes pesquers de proximitat dins de la Dieta Mediterrània que va tenir lloc el dia 16 d’abril en el marc de la Fira Alimentària de Barcelona. Aquest acte forma part d’un projecte de cooperació iniciat aquest 2018 entre grups d’acció local pesquers del Mediterrani Nord-Occidental. El GALP Costa Brava actua a coordinador i el GALP Mar de l’Ebre com a cooperant, i en aquest acte es va comptar amb la participació de 4 grups d’acció local pesquer: dos més de Ses Illes, un de l’illa de Sardenya (Itàlia) i un del Sud de França.
El dos grups d’acció locals pesquers de Catalunya juntament amb la Federació Catalana de Confraries de Pescadors i amb la col·laboració de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, aprofitarem les convocatòries anuals d’ajuts per a projectes de cooperació internacionals i transnacionals dels grups d’acció local pesquer (ORDRE ARP/73/2018, d’11 de juny) per organitzar anualment una activitat, jornada o esdeveniment conjuntament i cohesionar els grups del Mediterrani Nord-Occidental.
A data d’aquesta memòria tècnica, 10 de juliol s’ha publicat la primera convocatòria per poder subvencionar les activitats realitzades durant la Fira Alimentària i ampliar el projecte amb una publicació de receptes dels territoris participants i una jornada de cohesió que organitzarem durant el mes d’octubre.
El Manifest per la Promoció de productes pesquers de proximitat dins de la Dieta Mediterrània” signat el dia 16 d’abril va ser signat per el Director General de la Direcció General de Pesca de la Generalitat de Catalunya i per els Presidents dels següents entitats:
– Federació Catalana de Confraries de Pescadors
– GALP Costa Brava
– GALP Mar de l’Ebre
– GALPA Pays Pyrénées Méditerranée
– FLAG Pescando Sardegna
– GAL d’Eivissa i Formentera
– GAL de Pesca Menorca

Aquest manifest es va traduir en les 4 llengües oficials d’aquesta zona del Mediterrani i està obert a l’adhesió d’altres entitats.

 

 

Manifest per la Promoció de productes pesquers de proximitat dins de la Dieta Mediterrània