ASSOCIACIÓ DE CENTRES TURÍSTICS SUBAQUÀTICS DE LA COSTA BRAVA 

 

L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub es va constituir el març de 1989. El seu objectiu és promoure les activitats de busseig a la zona de la Costa Brava i defensar els interessos dels centres associats i dels practicants de la immersió esportiva.  L’Associació de Centres de la Costa Brava és accionista del Patronat de Turisme de la Costa Brava i Pirineus de Girona. Com a tal, forma part del consell d’administració del Patronat, dins del Patronat de Turisme de Girona, l’associació està emmarcada dins del Club de Turisme Nàutic. Tots els centres membres d’aquesta associació pertanyen també a l’Associació Catalana de Centres d’Immersió, i aquesta és, alhora, membre de la “Asociación Española de Centros de Buceo”.

 

Presidenta: Miriam Prat i González

Membre del GALP Costa Brava: Si

Representant del GALP Costa Brava: Miriam Prat i González, membre

Ubicació: Carrer del Turisme, 1, 17253 Vall-llobrega, Girona

Telèfon: 972 60 00 17

Web: submarinismocostabrava.com

Xarxes: facebook.com/costabravasub

instagram.com/costabravasub

 

HISTÒRIA

L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava té més de 30 anys d’història. Fundada l’any 1989, es va formar per la necessitat d’unir esforços de les activitats subaquàtiques a la Costa Brava. Primerament per temes formals i legals i, tot seguit, per promocionar i defensar el sector, creant una plataforma de treball en xarxa i assolint nous reptes. Els membres associats van fundar posteriorment l’Associació Catalana de Centres d’Immersió i Activitats Marines, que actualment té 44 socis, per representar el sector davant les administracions, especialment la Generalitat de Catalunya. Actualment, l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava compta amb 39 centres associats, situats entre Blanes i el Cap de Creus i és membre actiu de diverses entitats com el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, formant part de la junta; el Patronat de Turisme de la Costa Brava Pirineu de Girona i el Club de Turisme Actiu i d’Aventura, una entitat publico-privada del patronat. L’associació és soci col·lectiu amb una participació destacada en la planificació de l’acció comercial i de la marca del patronat en l’àmbit del busseig. També són presents a la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà i participen de les reunions que afecten al sector referents al desenvolupament del PRUG del Cap de Creus, entre d’altres. Així mateix, es vetlla per la qualitat i la sostenibilitat, amb publicacions i projectes propis.

 

PROJECTES FINANÇATS A TRAVÉS DEL GALP 

 

El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava financia projectes per a desenvolupar en el territori gràcies al Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava ha dut a terme aquest projecte:

 

  1. Projecte de formació de monitors i guies de busseig per a la conservació dels hàbitats marins i d’interès pesquer a la Costa Brava.
  2. Eines d’ecoguiatge –per descobrir, promoure i conservar els hàbitats marins i d’interès pesquer de la Costa Brava.

 

Contacte

X