Tot i imprescindible, el paper de la dona en el sector pesquer ha estat a l’ombra al llarg de la història del mateix. Des de remendar les xarxes, realitzar la venda del peix, manipular i transformar, portar la documentació, comptabilitat o les relacions amb l’administració, o també anar a la mar, són exemples de la implicació de la dona a la mar.
Per això i amb l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat al paper de la dona, homenatjant les dones d’ahir, recolzant les dones d’avui i aplanant el camí per les dones del demà en el sector pesquer i aqüícola, neix el passat 23 de juliol l’Associació Catalana de dones de la Mar.
La creació de l’Associació Catalana de Dones de la Mar neix de la cooperació entre els dos grups d’acció local pesquers de Catalunya, el GALP Mar de l’Ebre i el GALP Costa Brava.
En una primera fase, fem una crida a totes aquells dones que tinguin un vincle directe amb la pesca i la seva cadena de comercialització: Armadores, pescadores, marineres, personal confraria, dones/filles de pescadors de tot el litoral català, empresàries del sector elaborador i transformador del peix, peixateres, etc.
Aquella dona que estigui implicada amb aquests objectius, i vulgui formar part d’aquest sector, i tingui empenta per lluitar per un futur a la mar, defensant una eina primària com és el mar mitjançant la consecució d’un futur també en femení, no ho dubtis! Informa’t i acompanya’ns en aquest propòsit!
Tens vàries opcions per associar-te, anar directament a les oficines de les Confraries de Pescadors, o descarrega’t aquí el full d’adhesió i el pots envia al correu electrònic info@donesdelamar.cat.

Us hi esperem!

Full d’adhesió a l’Associació