Des del passat 25 de juliol, La Mar de Bé es podrà veure cada dissabte i cada diumenge a les 20:15 h, per Televisió de Catalunya (TV3).   Un  programa de televisió, divulgatiu i divertit, sobre el peix de llotja, que busca donar prestigi al producte, al pescador i oferir una visió optimista de l’ofici i la seva riquesa cultural. L’objectiu és reivindicar la feina dels pescadors; fomentar el consum del peix de llotja al nostre territori; acostar el públic a la mar mitjançant la divulgació de continguts i coneixements relacionats (com la gastronomia, la nutrició, la ciència, l’economia i el turisme); mostrar maneres originals i diferents de cuinar el peix i donar a conèixer espècies autòctones per incentivar el consum de peixos desconeguts.

El programa, que consta de 10 capítols amb una durada d’uns 40 minuts, està conduït per Quim Casellas, xef del restaurant Casamar de Llafranc*, que puja a les embarcacions dels pescadors de la Costa Brava per endinsar-se i experimentar, en primera persona, l’ofici de pescador, mostrant els sistemes de pesca, les característiques de les espècies capturades, l’organització dels pescadors i la llotja, entre moltes altres curiositats. La cuina marinera també té un paper protagonista, en Quim Casellas mostrarà com s’ha de tractar el peix i prepararà propostes culinàries originals i diferents per cuinar-lo combinant tècniques tradicionals i innovadores.

La Mar de Bé, dirigit per Lluís Moreno, és una producció associada de Televisió de Catalunya amb el Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP) i la productora Arkham Studio.

Els impulsors de La Mar de Bé són les confraries de pescadors de la Costa Brava, administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer, socis del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava.

Si us heu perdut els primers capítols de La Mar de Bé, els podeu recuperar on-line a Tv3 a la Carta.

Seguiu-nos a a les nostres Xarxes Socials

Xarxa brava

lamardebe_tv3