L’Ajuntament i la Confraria de Pescadors de Blanes es trobaran properament per tractar la possibilitat de presentar un projecte comú per impulsar la cultura pesquera, comptant amb el finançament de fons europeus i catalans. Aquest va ser un dels compromisos a què es va arribar aquest passat dissabte en el decurs d’una sessió informativa sobre ajuts al desenvolupament pesquer que va tenir lloc a la Sala d’Actes de la Confraria.

Representants del consistori i de la confraria de pescadors hauran de valorar la idoneïtat de la proposta que es podria presentar, una de les quals podria ser organitzar visites guiades per potenciar el valor de la tradició, història i cultura pesquera de Blanes. La idea seria que les visites incloguessin una sortida en un vaixell pesquer per conèixer de prop aquest ofici, finalitzant amb un tastet de fruits de la mar acompanyats de productes gastronòmics blanencs i del territori.

El tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires, Comerç i Empresa, Blai Vinaixa, i el patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas, van participar en la sessió informativa de dissabte passat. A la trobada també van regidors de l’Ajuntament de Blanes; membres de la Confraria; empresaris del món pesquer i nàutic; i la cap tècnica de Promoció de la Ciutat, Turisme i Festes, Cristina de las Cuevas, entre d’altres. 

La sessió informativa sobre ajuts la va encapçalar Anna Masdeu, gerent del GALP Costa Brava. Els Grups d’Acció Locals Pesquers (GALP) són entitats sorgides del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) amb l’objectiu de dissenyar i desenvolupar en el territori les estratègies per a la gestió dels ajuts europeus. Es tracta de permetre centrar les actuacions i els recursos en les prioritats que es defineixin des del propi sector.

En aquest sentit, s’hi inclou la creació de llocs de treball al sector pesquer, donar valor afegit als productes de la pesca i l’aqüicultura, diversificar l’activitat pesquera, fomentar l’economia blava, la protecció del medi ambient, recuperar i protegir el patrimoni cultural o impulsar nous models de participació i governança. El GALP Costa Brava s’ha fixat com a missió fomentar una activitat pesquera sostenible a partir de la protecció del medi ambient i els recursos naturals, així com potenciar la comercialització dels productes pesquers.

Un altre pilar bàsic és oferir suport als agents socials i impulsar iniciatives que afegeixin valor als municipis i al territori costaner. A més a més, l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) incidirà en augmentar la visibilitat del sector, posant en valor la seva importància, integrar-lo en el principal motor econòmic del territori, el turisme i donar suport a les iniciatives per al manteniment, conservació i promoció del patrimoni històric, cultural i natural.

Les iniciatives desenvolupades mitjançant l’EDLP també s’encaminaran a fomentar la cohesió social, promoure la igualtat entre homes i dones i facilitar la incorporació al sector de la gent jove i les dones. El patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas, és el vicepresident del GALP Costa Brava, mentre que el president és Antoni Abad, qui també és president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *